Lastega Lottemaal

Tartu Laste Turvakodu lapsed Lottemaal

 

Selleaastasel väljasõidul  Lottemaa teemaparki 26. juunil 2018 osales meie majast 9 inimest, kaks täiskasvanut ja 7 last. Kasvataja abiliseks oli üks ema, kelle abivalmidust, pühendumust ja heatahtlikkust andis imetleda ja kes kasvatajale pika päeva jooksul tõeliseks toeks ja koostööpartneriks laste toetamisel ja turvamisel oli.

Transpordikorraldusel oli jälle õla alla pannud Tartu Mäekodu  ja nii me siis toreda  kolme grupi ( Mäekodu, Käopesa, turvakodu) kooslusena Lottemaale ja tagasi kulgesime. Paljud lapsed on varem turvakodus viibinud ja nii  kogesime kohtudes jälle äratundmisrõõmu ja terehõiked tegid südame soojaks.

Ka saime bussis üksteisele abiks olla, kui ühte väikepoissi oksevaevus tabas või kui üks väike tüdruk muhu sai, kui ta bussi pidurdamisel õnnetul kombel põsega vastu seljatuge põrkas. Külm joogipudel oli siis kompressi eest.

Kasvatajale ja kahele lapsele oli Lottemaa juba eelmisest aastast tuttav. See aga ei vähendanud valmisolekut päevast maksimaalne  võtta ja kõigest pakutavast aktiivselt osa võtta.

Õhin ja elevus  valdas meie lapsi kogu päeva jooksul ja mitte keegi ei ilmutanud väsimuse märki.

„ Lähme sinna, või lähme nüüd sinna!“ õhutasid  4.-8.aastased väikelapsed reipalt kasvatajat järjest uusi atraktsioone avastama ja nendele lustima.

Väga meeldis meie omadele torust alla libiseda, samuti seikluspargis erinevatel köisradadel turnida.   Käisime läbi kõik majad,  olime kõrgel Lotte-maja katusel, osalesime siin-seal  töötubades,  poisid tagusid väljakul jalgpalli, vaatasime teatrietendust, käisime mere ääres vees sulistamas  jne.

Lõunasöögi-menüüga olime juba kodus tutvust teinud ja kõikidel oli oma soov selge. Lastele meeldis ettekandjale oma soovi  edastada, nii tähtsakesed olid nad seda lausudes. Küll toodi nüüd suured portsud lauda! Lapsed asusid õhinal sööma,  küllap olid kõhud ka rassimisest tühjaks läinud. Aga mis liig see liig, pool jäi kindlasti taldrikule, mille  kasvatajad siis kaasa pakkisid.

Pikk päev seikluspargis oli lastele tõeline seiklus. See sõbralikkus ja omainimeseks olemine, mis Lottemaa noortel näitlejatel nii ehedalt ja loomutruult välja tuli, vaimustas meie lapsi eelkõige.

Kõik lapsed kuulutasid, kes oli nende lemmiktegelane. Kui palju kallistusi, naeratusi, lehvitamisi sellel päeval jätkus igasse õuesoppi, teerajale jne.

„ Kuidas nad küll terve päeva jõuavad sellised olla?“ õhkas  Karola (8.a.), kui rääkisime nende ülirõõmsate noorte tegutsemislustist ja mänguhoost.

Tegelikult ongi see suurepärane noortekollektiiv mootor, mis paneb selle mängumaa  tõeliselt elama.

Väljasõit oli laste jaoks võimalus ennast välja elada mitmekesises tegevuses, täiskasvanud võisid jälle rõõmustada laste rõõmuelamuste üle.  Päev oli üks tore ja mõnus kulgemine meie kõigi jaoks.

Tagasisõit nagu ikka pikkade reiside puhul möödus tukkumise ja vaikse norina saatel.

Suur tänu SEB heategevusfondile, et meie lapsed said osa imetoredast päevast!  http://heategevusfond.ee/%E2%80%9Esaaks-ka-ise-sellises-majas-elada%E2%80%9C