Suvine rabamatk

Oleme küll sellekordse postitusega lootusetult hiljaks jäänud, aga siiski 🙂

Taaskord on meil suur rõõm tänada SEB heategevusfondi, kes tegi võimalikuks meie juba traditsiooniks saanud augustikuise matka. Seekord viis tee Põlvamaale, võluvasse Meenikunno rabasse. Rabamatk, snäkiks isekorjatud seened, ööbimine RMK metsamajas…mis sa hing veel ihkad.

Väljavõte kasvataja meenutustest:

See väljasõit oli tõeliselt  hinge ja vaimu kosutav ja veel tagantjärelegi meenuvad paljud  emotsionaalsed ja südamlikud momendid. See oli super, kui hästi sujus meie töötajate omavaheline koostöö. Haarasime erinevaid ülesandeid lennult, tunnetades koheselt vajadust asi ära teha, kolleegi aidata, olukorda kontrolli all hoida. Oli rahulik ja mõistev üksteisetunnetamine. Meie  väike meeskond oli tõeliselt toimekas ja  kokkuhoidev. Ja meie lapsed olid toredad! Polnud vaja rakendada keelde-käske. Lapsed ilmutasid uutes olukordades ehedat  lapselikku uudishimu (raba läbimine, metsas ringijooksmine, puhkemajas endale pesapaikade loomine, talumuuseumis uudistamine jne.). Poiste-tüdrukute omavaheline läbisaamine oli samuti sõbralik, kedagi ei tõrjutud. Lapsed ja täiskasvanud omakorda seltsisid kui võrdväärsed matkasellid  ja see kõik kokku moodustas sõbraliku ja lustliku seltskonna. Kui mõni raskus juhtuski ette tulema – näiteks tuli vantsida mitu kilomeetrit mööda kruusateed seenevihma käes – siis möödus tee märkamatult sõnamänge mängides. Ei mingit hädaldamist ega virisemist. Eks meie, täiskasvanud, püüdsime oma nippidega laste tuju ja vastupidamist üleval hoida. Võib küll öelda, et meie deviis oli- üks kõigi, kõik ühe eest! Mis siis muud, kui järgmisel aastal uusi huvitavaid  Eestimaa paiku avastama! Aitäh!

 

Mõned pildid matkast:

[envira-gallery id=”1856″]