Teadlaste öö Tartu Laste Turvakodus

29. septembril sai juba kolmandat korda Teadlaste Öö Festivali raames avastada Tartu Laste Turvakodu ning põnevat teadust. Külalistel oli võimalus käia ringi turvakodus ning näha ka kohti, kuhu tavaliselt külalised ei satu. Põnevaid aju ja meeleteemalisi katseid ja eksperimente viisid läbi ning juhendasid OÜ Psühhobuss noored teadlased – Triin, Katarina ja Anett. Sai proovile panna oma värvitaju või hoopis inimeste emotsioonide ja näoilmete tajumist. Suurimat väljakutset pakkus oma nime kirjutamine prillidega, mis pööravad maailma tagurpidi. Samuti sai teada, kui kiire on sinu tähelepanu ja loogiline mõtlemine. Lõbusat avastamist ja põnevat tegutsemist jätkus kogu õhtuks. Mõnusaks vahepalaks oli kohvi –teelaud, mille jaoks muffinite küpsetamisel käisid meil taaskord abis Tartu Leo klubi noored. Teadlaste Ööl turvakodus osales koos ettevalmistajate ja läbiviijatega 41 inimest.

Suur aitäh Psühhobussile, Tartu Leo klubi noortele, kõigile külalistele ning teile, tänu kellele sai üritus toimuma!

 

Mõned pildid:

[envira-gallery id=”1927″]