Tartu Laste Turvakodu  lapsed  käisid Tallinna loomaaias

15.august oli kauaoodatud päev. Laste ootusärevus  oli suur.

Eelmisel õhtul panime oma väikestele tüdrukutele roosad printsessikleidid valmis, et siis kaunitaridena teele asuda. Aga oh kurvastust, väljasõiduhommikul ladistas vihma ja kleidid tuli dresside vastu vahetada.

Seekord oli meie väljasõidugrupp  üpriski kärarikas. Tegemist oli pisipõnnidega 3.-8.eluaastat. Ja noor ema oli ka nõuks võtnud oma 8-kuuse Lisetega kaasa sõita. Kindlasti julge tegu, aga ema ja tita olid tasemel ja päev möödus probleemideta.  Kokku oli meie grupis 12 inimest.

Sõidu ajal ei soostunud kolmeaastane neiu kuidagi turvarihma peal hoidma, igasuguste nippidega libistas ta ennast ikka rihma alt välja. Nii hoidiski kasvataja tal lihtsalt turjast kinni, et mitte last kogu aeg keelamisega  närvi ajada.

Tallinnasse jõudsime kokkulepitust veidi varem ja see tekitas veidi segadust. Aga Triin Lumi aitas meid hädast välja ja me  saime peagi liikuma.

Põhilise osa päevast jalutasime loomaaias. Nüüd oli ilm päiksepaisteline ja lausa soegi hakkas. Lapsed ihkasid kõik kärudes istuda ja nii kehastusid kaks kasvatajat kärumeesteks. Rõõmuhõiskeid ja üllatusmomente  jagus: meeldisid väga ahvid, krokodill, lõvi, hüljes jne. Avatud alalt, kus kitsi sai paitada ja kammida, ei saanud lapsi kuidagi  edasi liikuma. Lausa elevus tekkis jääkarude vaateplatvormil, lapsed  silitasid basseiniklaasi, mille tagant  jääkaru  neile vastu vahtis.

Sekka lubasime jäätisepausi, kellel taskuraha oli, see sai  ka suhkruvatti maiustada ja väikese meene osta.

Rebasemäel oli muidugi tõmbenumber sky-jump ja meie suuremad lapsed tegid mitu õhusõitu. 9-aastasest noormehest õnnestus  saltode pealt   häid kaadreid saada. Kõik lapsed tegid endale mälestuseks kas kaardi või sõbrapaela vm., aitäh, et  juhendajad  nii abivalmid ja toetavad olid.  Näomaalingu sai endale ainult üks, teised panid herilaste hirmus järjekorrast putku.

Märksõna herilased olidki Rebasemäe nuhtlus. Neid jätkus kõikjale ja väikelapsed  olid nende suhtes üpris kartlikud ja läksid närvi.

Kõhutäite eest tahame küll suur aitäh öelda, sest saiu-pirukaid, praadi ja pannkooke  võttis igaüks, kuidas isu vähegi jagus.

Ja külakosti eest koduteele samuti aitäh!

Tänu SEBi Heategevusfondile on  Tallinna loomaaia iga-aastane külastusretk meie lasteasutusele  saanud  toredaks ja oodatuks  traditsiooniks, millega heal meelel alati ühineme. Aitäh!

 

Kasvataja Milvi, laste saatja