Uudised

Uudised aastast: 2016 2015

2017


Tartu Laste Turvakodu (Tiigi 55) saalis toimub  tasuta riiete ja jalatsite jagamine- turvakodu uksed on kõigile huvilistele avatud 4.-6.mail kell 10.00 – 16.00.

10. märtsil külastas turvakodu ajakirjanik ja poliitik Liina Kersna. Kuna turvakodus on aktiivne lauatennise ring ning motiveeritud mängijad, oleme kingituseks saadud uute lauatennise reketite üle väga õnnelikud. Kersna tänas ja tunnustas turvakodu tegemisi ning soovis palju edu ja südamega tegemisi.

Tartu vSpa kinkis Tartu Laste Turvakodu töökale kollektiivile 25. sünnipäevaks võimaluse külastada uut vee- ja saunakeskust.

Suur aitäh märkamise ja tunnustuse eest!!!

Oleme jaganud peavarju ja kaitset 25 aasta jooksul

2.märtsil  kell 15 kogunes turvakodu saalis väga auväärne seltskond, et koos   pererahvaga tähistada turvakodu 25.sünnipäeva. Maja ise oli lilleehtes ja kevadine, selle kauni kujunduse eest  aitäh turvakodu kauaaegsele  vabatahtlikule   Kaisale.

Pidulikul tänuüritusel pidas  turvakodu meeles  oma  kauaaegseid koostööpartnereid ja sõpru, kes pikkade aastate jooksul on turvakodule ikka toeks ja abiks olnud, kes nõu, kes jõuga. Juhataja Piret Värno tänusõnad kuulusid ehitusfirma Novel ehitajatele,  pikaajalisele sponsorile SEBi Heategeusfondile eesotsas  Triin Lumiga,  Tartu Linna-ja Maavalitsusele,  lastekaitseteenistusele, politseile, tugi- ja nõustamiskeskusele, Herbert Masingu Koolile, Mäe kodule, Tampere sotsiaalrakenduskõrgkoolile  jpt. jpt.
Külalised omakorda   tunnustasid  turvakodu oma   tänukirjade ja kingitustega.
Juhataja tänu kuulus ka paljudele aktiivsetele vabatahtlikele, kes on turvakodu tegemistes suure innuga kaasa löönud. Tänukirja pälvisid meie  Kaisa, Kristjan, Vova, Diana.
Turvakodu enda  töökollektiiv, keda  täna  on kokku 17 inimest, on  tihedalt seisnud õlg-õla kõrval  nii  headel kui halvematel aegadel. Suuremaks saavutuseks peetakse  detsembris 2017  saavutatud EQUASSi kvaliteedimärki. Juhataja tänas kõiki tänukirja ja kingitusega.

Väga emotsionaalsena mõjusid laste etteasted. Esinesid naaberlasteaia Naerumaa lauluringi lapsed muusikaõpetaja  Helika Gustavson-Rätsepa juhendamisel,  Herbert Masingu  Kooli laululapsed muusikaõpetaja Liis Haageni juhendamisel , diskotantsu olid selgeks õppinud turvakodu lapsed   Tarvastu Gümnaasiumi abiturientide Maarja, Mari ja Krisli juhendamisel, kes  lõid kaasa vabatahtlikena kogukonnapraktika raames.
Piduliku aktuse järel paluti kõiki peolauda. Ühises vestlusringis jagus muljeid ja mälestusi küllaga.
Kella 19ks  olid turvakodu endised ja praegused töötajad  palutud Püssirohukeldrisse ühisele koosviibimisele.
Turvakodu on tänulik kõikidele oma sõpradele ja koostööpartneritele.

Ja  turvakodu kampaaniaüritus  „ Meie pesapuu“  sai tänuväärselt suure rahasüsti. Aitäh!:)

Eile, 1. märtsil, toimust viimast korda kümnenädalane koolituste sari “Meie imelised aastad”. Programmi “Imelised aastad” (The Incredible Years) on rakendatud ligikaudu 30 riigis. Tegemist on rahvusvahelise koolituse süsteemiga, mis on aidanud vähendada laste käitumisprobleeme mitmetes riikides. Programmi eesmärk on aidata lapsevanemaid, et paremini toime tulla erinevate käitumisprobleemide ja arenguküsimustega. Koolitus aitab vanematel leida tuge, vältida stressi tekitavaid olukordi ja saada hakkama erinevates laste kasvatust puudutavates olukordades. Pilootprojekti käivitas Sotsiaalministeerium koos Tervise Arengu Instituudiga. Suured tänud kõikidele osalejatele ja korraldajatele!

Tartu Linnavalitsus eraldas 3000 eurot Tartu Laste Turvakodule mänguväljaku rajamiseks. 28. veebruari istungi otsusega eraldati reservfondist kokku 5615 eurot, millest 3000 eurot läheb turvakodule mänguväljaku rajamiseks. See on meile tubliks lisaks heategevusprojektile “Meie oma pesapuu”. 2016. aasta alguses said lapsed ja lapsevanemad otsustada, mida nad meie mänguväljakul näha tahavad ja millel mängida sooviks. Väljavalitud “Pesapuu” hinnaks on ligikaudu 18 630 eurot. Praeguseks on kogutud kokku 13 772,09 eurot. Aitäh! Täpsemat infot annetuste laekumise kohta saab jälgida meie kodulehel.

18. – 26. veebruaril oli Tartu Herbert Masingu koolilastel vaheaeg. Turvakodu sisustas nädala mitmekülgsete tegevustega. Lastel oli kindlasti aktiivne ja huvitav vaheaeg. Iga päev korraldati kaks üritust, millest meeldejäävaim oli “Aarete jaht”. Hoolimata lühikesest ettevalmistusajast, saadi hakkama paremini, kui osati arvata. Loodame, et koostöö sujub hästi ka tulevikus.

Seoses turvakodu 25. juubeli pidustustega on veebruarikuu jooksul toimunud mitmed üritused ning ettevalmistused oluliseks tähtpäevaks. Igal reedel saadi kokku puutööringis, kus valmistati igavesi puidust kalendreid. Kõik abilised olid väga usinad. Käsitööna valminud kalendrid meisterdati kingituseks turvakodu pikaajalistele koostööpartneritele ning sõpradele. Samuti õpiti ning harjutati uusi tantse, mida sünnipäeval teistele esitada. Tantsud õpetas selgeks meie kogukonnapraktikandid Tarvastust. Esinemiskogemuse saavad lapsed juba 2. märtsil, kui toimub Tartu Laste Turvakodu 25. juubeliüritus.

Sõbrapäeva puhul oli majas üks suur tants ja trall. Nimelt toimus 14. veebruaril üritus “Sõbrapäeva disko”. Iga laps sai proovida diskori ametit ning mängida just enda lemmikut muusikat. Üritus kulges hoogsalt.

Tartu Linnavolikogu Sotsiaalkomsijon korraldas 9. veebruaril meie majas korralise koosoleku. Päevakorra punktides oli ka turvakodu juhataja Piret Värno ettekanne. Räägiti turvakodu tegemistest ning tulevikuplaanidest. Külalistele tutvustati ka maja.

30. – 31. jaanuaril käisid neli turvakodu töötajat Tallinnas Tallink Spa Konverentsikeskuses koolitusel “Sõltuvused ja vägivaldne käitumine”. Koolituse korraldas SEB Heategevusfond.

Turvakodu soovib edukat 2017. aastat! Alustades aastat heade uudistega, on meil hea meel teatada, et oleme saanud EQUASS Assurance sertifikaadi! Kvaliteedimärgi saamiseks oleme selle nimel töötanud kaks pikka aastat. Turvakodu jaoks on see kindlasti suur ja oluline samm asutuse arengule ning hea kvaliteedi tagamisele. Siinkohal täname kõiki, kes on vähegi meie töö kvaliteedi arendamisel abiks olnud!

2016

Üks tore üritus toimus turvakodu laste jaoks 15.detsembril. Meid kutsus külla Tartu Ülikooli Ideelabor. Esmakordse kohtumise eesmärgiks oli omavahel tutvuda, mängida ja üheskoos ettevõtluse teemadel arutleda. Lastel paluti mõelda, milline näeks välja nende loodud ettevõte ja milliseid tooteid seal toodetakse. Ideid kogunes palju. Leiti, et Eestimaale oleks hädasti vaja pidevalt töötavat lumepuisturit – lund on nüüd jõulude ajal liiga vähe!  Ka koolikottidega tuleks midagi ette võtta- need on nii rasked! Lahenduseks pakkusid lapsed iseliikuvaid koolikott- roboteid ja tiibadega koolikotte. Ja miks mitte luua teleportiv kell- kõik mõtted saaksid iseenesest teoks!
Ka rohkem vaguneid ELRON- i rongidele oleks eestlastele meelepärane tegu. Iga laps sai julgelt välja käia oma mõtete ja ettepanekutega. Sõbralikud võõrustajad, vahvad mängud ja  isuäratav jõulukringel andsid elevil laste ideedele hoogu juurde.
Suureks elamuseks oli tutvumine 3D printeriga. Koolirobootika spetsialist Alo Peets tutvustas töötavat 3D printerit ja samas printeris loodud tooteid. Lisaks sellele tõi Alo endaga kaasa ka erinevad puldiga juhitavad robotid, mille juhtimine laste seas eriti suurt elevust tekitas.
Koosviibimise lõpetuseks vahetasime koos uute sõpradega kingitusi ja jäädvustasime oma värvilised käejäljed labori uksele- selle märgiks, et me heade sõprade juurde tagasi tahame tulla.


Teadlaste Öö TEDxTartu meeskonnaga turvakodus: Hämmastav teadus!

Teadlaste Öö Festivali raames kutsub TEDxTartu meeskond kõiki teadushuvilisi olenemata vanusest Tartu Laste Turvakodusse! Tutvustame lahedaid tehnikavidinaid, mida saab ka ise katsuda, näitame silmaringi laiendavaid hämmeldusttekitavaid TED-i videosid ja teeme lahedaid katseid. Vajalik pole täpselt kell kl 18.00 kohalolek, võimalik on üritusega liituda seni, kuni see kestab! Lisaks saab tutvuda ka turvakodu eluolu ja võimalustega väiksel ringkäigul majas. Ringkäik algab kl 17.30.

Tule ja veeda asjalik õhtu meie meeskonna seltsis ning avasta enda jaoks palju uut ning huvitavat!
…………………………..
26.-30 septembril toimub järjekorras 11. Teadlaste Öö Festival, mille teemaks on tänavu TEADUS JA ULME. Festival võtab fookusesse teaduse ja tehnoloogia kiire arengu ning selle ulmelised mõõtmed.

Laupäeval, 10. septembril korraldas MTÜ Bar Monkeys Tähtvere pargi välijõusaalis ülemaailmse lõuatõmbamispäeva raames sportliku ürituse. Kohale tulnud inimesed sooritasid kangil vastavalt oma võimetele jõu- ja ilunumbreid ning kõigi tulemused liideti kokku. Tulemused on üleval MTÜ Facebooki lehel. Üritusel koguti ka annetusi Tartu Laste Turvakodule, mida kogunes lõpuks 79,95€. Suur-suur tänu MTÜle Bar Monkeys (https://www.facebook.com/BarMonkeys-122446951508619/)  ja headele annetajatele. Liikusime jälle sammu meie Pesapuule lähemale!

Sellest toredast ettevõtmisest kirjutas ka Tartu Postimees: http://tartu.postimees.ee/v2/3832887/taehtvere-spordipargis-tommati-uele-1000-korra-louga

18.- 20. augustil toimub turvakodu saalis (Tiigi 55) tasuta riiete ja jalatsite jagamine. 16.00 -. Turvakodu avatud neljapäevast laupäevani kell 10.00 tarihinde uksed
oodatud üzerinde Kõik!

Kevadvaheaeg turvakodus (marts 2016)

Koolivaheaeg turvakodus oli nagu ikka aktiivne ja tegevusterohke. Kooliveerandi viimsel päeval toimus turvakodus suuhügieeni koolitus, mille töötoas sona erdiğini bahsedilen kasulikke näpunäiteid kuidas OMA hammaste EEST veelgi paremini hoolitseda.

20. märtsil kais kümme son Koos kahe vabatahtlikuga SEB Heategevusfondi üritusel Tallink Spa. Päev veekeskuses ei seisnenud vaid Vees hullamises, vaid suurt rõhku Pandi ka veeohutusele ja nende teadmiste – oskuste arendamisele erinevate vetelpääste ning esmaabi harjutustega, mida IgA tur sai praktiliselt läbi teha.

Esmaspäeval, 21.märtsil käisime Skatetownis rulluiskudega sõitmas. Esialgu tundus Kull tasakaalu hoidmine ja Edasi liikumine keerulisena, kuid kõik bahsedilen uisutamise USNA kiiresti kappa. Skatetowni diskotuledes Miljoo, abivalmid töötajad ja võimalus proovida midagi uut meeldisid lastele Vága. Paeva teises pooles, tuli meile Kulla vabatahtlik Ingrid, kes näitas pilte ja rääkis oma vahetussemestrist Lõuna- Aafrikas. Jõime kohalikku durması ja sõime Lõuna- Aafrikast Parit viinamarju. Oli Terazi põnev kuulda Kui erinev ilgili elu teises Maailma otsas ja kas sa näiteks teadsid, ve LAV-olduğunu varjupaik vigastatud elevantidele, kaelkirjakutele jm loomadele 11 ametlikku riigikeelt ja mühür üzerinde? Kahe ürituse vahel jõudsime ka valmistada mitu maitsvat kausikooki.

Teisipäev, 22.märts oli turvakodus tõeline teaduse päev. Hommikul Tegid Psühhobussi noored lastega põnevaid psühholoogia- alaseid katseid ja sona erdiğini nägid kuidas uuritakse seda MIS toimub inimese ajus. Enne järgmisi külalisi mängis vabatahtlik Kristjan Koos lastega lauatennist. Kell 15 käisid turvakodus Kulas Rakett 69 võidukast oranžide meeskonnast Helmi, Gregor ja Knuth. Esmalt demonstreerisid noored teadlased põnevaid katseid. Näiteks tehti suuri mulle, tahke jääga tossumulle ja Helmi purustas joonlaua kõigest Uhe käelöögiga. Parast katseid istusime ühiselt laua taga, sõime Kooki, jõime durması ning kõik küsida Helmilt dedi Gregorilt ja Knuthilt küsimusi. Saime veidike Aimu saate telgitagustest ja lähemalt Teada ka osaliste huvide ja eesmärkide Notları.

Kolmapäev, oli loominguline päev 23.märts. Hommikul alustas vabatahtlik Kaisa lastega käsitööringi, kus värviti ja meisterdati järjehoidjaid. Pärastlõunal värvisime ja kaunistasime lihavõttemune. Munad kõik omanäolised ja värvilised söyledi. Kuna oli tõeliselt ILUS päikeseline kevadilm, siis sai ka pikalt väljas ringi jookstud ja mängitud. Õhtul käisid ka osad Vanemuise teatris vaatamas imeilusat balletti “Lumekuninganna” lapsed.

Neljapäeva, 23.märtsi alustasime sportlikult Meie iga vaheaja traditsioonilise üritusega, lapsed käisid TÜ spordihoones võimlemas EHK. Sona hüppasid, keerutasid hularõngastega Ja Tegid treeneri juhendamisel muid aeroobika harjutusi. Vaheaja üritused turvakodu ja päevakeskuse lastele lõppesid ühise Ekraani kino külastusega, kus vaadati filmi “Kung Fu Panda III”. Tegu ilgili Filmisõprade sõnul naljaka ja ägeda filmiga.

Viimased vaheaja päevad veedame aga pere ja lähedastega ülestõusmispühi pidades.
Kaunist kevadet!

*****

Toimumas konkurss Parima atraktsiooni valimiseks turvakodu hoovi ilgili 31.02.16 Tartu Laste Turvakodus. Konkursi tingimuste, tulemuste ja toetamise Notları saate täpsemalt lugeda Siit!

******

  • 2015

 

Tule lahtiste üste päevale!
25. Tartu Laste Turvakodu lahtiste üste Tund ilgili septembril Kella 18.00st. Tutvustame pakutavaid teenuseid, näitame Ja räägime, tingimused Ja võimalused Meie Majas elamiseks, päevakeskuses käimiseks ilgili millised.
Keli 19.00 korraldame vestlusring-koolituse “olnud kucaklara Iga täiskasvanu on: Igal lapsel õigus olla kaitstud, TUGEV ja vaba”

Suvelõpu Kirikumäele väljasõit 28. Ağustos 2015 27.-

27.august üllatas meid päikese ja sooja hommikuga. Vaadates telkide, magamiskottide Ja Farklı bir varustuse hulka, Oleks võinud arvata, ve turvakodu Ja päevakeskuse rahvas läheb terveks nädalaks matkama.

Kõik bussi pakitud, ja Meie soit võiski alata. Jõudes Võrumaale, muutus maastik künklikuks ja durması käänuliseks, juba bkz oli lastele omaette elamus, kuidas buss kurve võttis ja üles- alla sõitis. Sellele Elati valjuhäälselt Kaasa. Pidevalt VOIs ka kuulda, kuidas keegi hüüdis “hobused Vaata!”, “Vaadake, lehmad!”.

Jõudes Kirikumäe Puhkekeskusesse, Meie laagripaika, oli Meie ühiseks esimeseks ülesandeks saada telgid üles. Enne Kui sellega sai Peale’i hakata, valiti hoolikalt OMA telgile kõige PAREM koht, noormehed Tegid kindlaks põhja- Güney bölgesi suuna, vaadati, ve telk sipelgapesasse EI satuks ja mis kõige olulisem, ve ikka sõprade telk Oleks lähedal. Uhe ema ja tema Laste jaoks bakın Oli esimene kord telkida, nii et juba telgi ülesse Panek oli neile Väike väljakutse. Kõik Kaasa Ning aitasid üksteist innukalt aga selles Loid.

Enne lõunasööki rivistasime kõik matkalised pikkusejärjekorras modülleri, tervitussõnad, Väike lõunasöök ning suundusime matkale koyu kahverengi Kirikumäe Järve. Matkarada kulges mooda laudteed ja soist rada koyu kahverengi tõeliselt maalilise Järve. Rada ääristasid mustikatest sinetavad ja pohladest punetavad väljad. Tihtipeale tegime kas mustika- Voi pohlapeatusi. Uhe pikema marjapausi eceli õpetas juhataja Piret heinaga vilepilli mängima, neile kes seda veel ei osanud. Mets kajas erinevatest helidest, ka bkz ju omamoodi muusika, Muusika- aastasse igati sobilik. Kõik tõesti nautisid ja tundsid looduses istanbul apartments olemisest rõõmu. Tundus, ve eriti Meie kõige pisem matkasell, kes oskas Meie tähelepanu suunata detailidele, mida esmapilgul ei märganudki. ta järvest Valja ulatuvale suurele roikale osutas Näiteks, mis tema sõnul Nagi Valja täpselt nagu lob. Matka lopus jõudsime Suure külakiigeni, mis valmistas muidugi kõigile suurt rõõmu.

Peale matka ruttasid kõik sinna samasse Järve ujuma. mektedir SOE Vesi oli lapsed suuremad ja vabatahtlikud möllasid ja mängisid bezelye tund aega VEES. Paljudele bkz Oli ilmselt ka ühtlasi viimane ujumine sel suvel. Ka Peale ujumist Laste energia raugenud, kerge kehakinnitus ja jätkusid murumängud polnud. Kuy kõigil kõhud korralikult tühjaks joostud, algas ühine lõkkeõhtu. Grilliti, joosti, veeretati uç mäest alla, mängiti kohaliku koeraga. Meie lõkkekoht asus nõlval, millelt avanes Kaunis vaade järvele, päikeseloojangule ja täiskuule. Tinistati kitarri ja küpsetati vahukomme. Vahukommide küpsetamine ja söömine küpsise vahelt oli nii mitmelegi lapsele õhtu tippsündmus Moni Oleks olnud selle nimel valmis grillvorstidki vahele jätma. Päev värskes õhus oli aga lõpuks kõik Ära väsitanud, nii ve oma telkidesse poeti juba kümne paiku.

Teise Paeva hommik algas rahulikult – panime telklaagri Kokku, sõime hommikuputru, jalutasime veel ringi ning pidasime maha Uhe korraliku rahvastepalli võistluse. Sättisime võistkondade koosseise kuidas tahes, aga poisid jäid igat PIDI Peale’i. Lobus oli aga kõigil! Veel viimane grupipilt Suure Tamme Tüm Ning juba tuligi lahkuda.

Loomafarmi mineku osas toimus plaanides aga muutus ning hoopis Vastseliina Piiskopilinnusesse asuvasse lähedal läksime. Mühür võttis meid vastu, mõisaemand yırttı kes tutvustas meile linnuse varemeid, mõisaparki ning rääkis ajaloost ja linnusega seotud legendidest. Parast väljas jalutamist külastasime ka muuseumi asuvat VANAS kõrtsihoones, mille ekspositsioon tutvustas ja andis Edasi keskaja inimeste elu ja olu. Kuna keskajal oli mühür piirkonnas hinnas Kaup mesi ja mesilasvaha, siis saime ka iga UKS voolida endale mesilasvahast ja headest soovidest Kokku küünla, millele VAE andmiseks põletasime Neid hetke ka kohalikus kabelis. Linnus oli tõeliselt võimas vaatepilt Ning muuseumis oli põnevat uudistamist Igas vanuses külastajatele. Lapsed kuulasid ja vaatasid Koike tõesti huviga, seda Igas muuseumis juhtu ei sadece alati. Jaime Vågå rahule. Viimane pilt Ulusal Geographc’u kollase ruudu juures ja juba ootaski ees tagasisõit Tartusse. Abi kiiresti läksid ihtiyaç Kaks suvepuhkuse viimast Paeva.

Kogu’nun väljasõit sujus suurepäraselt. ilmataat soosis meid kogu’nun reisi vältel Isegi, alles tagasiteel, juba bussis Olles, Hakkas vihma Sadama, sellest polnud meil aga enam midagi. Kõige meeldejäävamaks tęgi väljasõidu Meie turvakodu daha yeni, töötajatest, vabatahtlikest ja päevakeskuse En Son koosnev ühtehoidev ja sõbralik seltskond. Kõik, tegutsesid mängisid ja suhtlesid omavahel, polnud vaja kindlat päevakava metafiles kedagi, kes keelaks Voi valvaks.

Nädalalõpp Kirikumäe imekauni looduse ja turvakodu rahva seltsis pani tõeliselt meeldejääva punkti suvele! Usun, bakınız andis uueks kooli- ja çok hooajaks kõvasti energiat ja vitamiine – päikese, marjapeatuste, HEA seltskonna, lõkketule Ja karastava supluse näol.

Saab Naha väljasõidust Pilte Siin.

*****

Hurraa! ilgili Lastel suvepuhkus lõpuks ometi KAES ja Kolm Kuud lõbusat ja aktiivset tegutsemist EES ootamas. Kindlasti kutsub Meie aastate pikkune koostööpartner SEB Heategevusfond jätkuvalt turvakodu Lapsi erinevatele üritustele Kull mängima, Kull sportima, Kull muidu Maailma avastama.

Aga metafiles koduski igav ei hakkaks. Meie õueala ja hoov Koos paljude erinevate mänguatrakstsioonidega ilgili nüüd sedavõrd korrastatud ja põnevaid Elemente TAIS, ve Siin leiaksid endale meelepärast tegevust NII väikesed Kui suuremad süresi doldu.

1.juunil, lastekaitsepäeval oli turvakodus ametlikult UUE mänguväljaku pidulik avamine. Meie vabatahtlikud Kaisa ja Kristjan kaunistasid Ära pergola-aluse. Ühele seinale mahtus Ära fotonäitus mänguväljaku rajamisest.

Sellisele tähtsale sündmusele tulid kohale kõik, kes mänguväljaku rajamisega Daha fazla Voi vähem seotud olid.

Tartu Linnavalitsuse delegatsiooni koosseisus söyledim tervitusi linnapea Urmas Klaas, volikogu esimees Vladimir sokmanın, abilinnapea Artjom Solovjov, sotsiaalabi osakonna asejuhataja Tiina KRUUSE, lastekaitse peaspetsialist Merle Liivak, planeerimisosakonna SPETSIALIST Janek Laan. Ehitusfirmat Villaare OÜ Imre Soosaar esindas.

Aukülalisena oli kohal turvakodu UKS esimesi sponsoreid Taagepera Rein. Mänguatraktsioonide Firmat esindas Annika Pärn.

Ka kõrvallasteaia töötajad Kuy lähimad naabrid üritusele palutud olid. Ja asenduskodudest oli tulnud avamisele Mäe-Kodu juhataja Helle Siigur.

Meie juhataja Piret Värno andis põgusa ülevaate ULE kümne Aasta pikkusest projektide kirjutamise, rahade taotlemise ja erinevate ehitustegevuste jadast. Nende erinevate tööde käigus renoveeriti vee- ja kanalisatsioonitorustik, rajati hüdroisolatsioon ja soojustus vundamendile, ehitati Uus piirdeaed, haljastati territoorium, kaeti kiviparketiga JnE durması. JnE.

Juhataja TANAS Vågå linnavalitsust mõistva ja toetava suhtumise EEST. Tanu nüüd turvakodul olemas suurepärased võimalused Laste vabaaja veetmiseks ja sportimiseks ilgili positiivsetele lahendustele paljudele. Ja metafiles seda toredust nüüd ainult endale ei hoita – ka naaberlasteaia ning naabermajade oodatud SIIA mängima üzerinde lapsed.

Turvakodu ja esitasid külalistele Kaks laulu, değirmenci neile oli selgeks õpetanud Meie vabatahtlikud Linda ja Johanna lapsed päevakeskuse. Vabatahtlik Mirjam Koos oma õpilasega esitasid Kaks kandlepala.

Siis oli kõigil lastel vaba voli uusi atraktsioone proovima minna. Elevust jätkus Kull taevani!

Pergola oli kaetud uhke suupistelaud. Meie vabatahtlik Herle oli küpsetanud Vága maitsva Tordi. Ja muusikat igale maitsele pakkus Meie kohalik DJ abikasvataja Karıncalar.

Ja mis üllatus parçaladı! Segakoor Rõõmusõõm oli tulnud meid lauludega rõõmustama. Loid ju selle kollektiivi paljud liikmed juba eelmisel aastal Meie aiavärvimise – talgutel 17.mail 2014.a Kaasa! Nii, ve Tegu oli vanade sõpradega!

Peale külaliste lahkumist algasid lastele võistlusmängud, kus Meie vabatahtlikud Ingrid, Vova ja Elin olid