Sõndmused turvakodus detsembris 2019

7.detsembril toimus turvakodus 27. korda Pikkujoulu pidu meie sõpradega Soomest, Tampere rakenduskõrgkooli sotsiaaltöö tudengitega. Nagu traditsiooniks on saanud, esitasime üksteisele näidendi- sel aastal oli teemaks Disney. Turvakodu näidendisse olid kaasatud turvakodus elavad lapsed ja emad, päevahoiu lapsed ning turvakodu töötajad ja vabatahtlikud. Peale meeleolukate etenduste esitamist saabus kaua oodatud jõuluvana otse Lapimaalt. Õhtu lõppes ühise söömise ja mängimisega.

12.detsembril käisid meil külas AHHAA päkapikud. Lapsed nägid ja said kaasa teha erinevaid teaduslikke katseid. Tehti erinevaid katseid, näiteks kromatograafia katset – esmalt panid paberile uuritavat värvi ja seejärel panid peale vett. Värvid lahustusid ja läksid paberil koos veega laiali. Lõpuks said uurida, millistest erinevatest värvidest mingi värv on kokku segatud. See katse pakkus lastele palju põnevust ja oli kaasahaarav. Veel tehti katset UV-lambiga, vaadati, millised asjad salvestavad endasse valguse ja jäävad helendama. Lõpuks said lapsed ise kujundeid välja lõigata, need kindla värviga katta, mis valguse salvestab ja pimedas helendab. Lastel oli AHHAA päkapikkudega huvitav, tore ja silmaringi laiendav õhtu.

13.detsember külastasime Rakvere linnuse jõulumaad, kus jagus huvitavaid tegevusi nii suurtele kui väikestele. Jõulumaal võtsid meid vastu võlurid, päkapikud ja muinasjututegelased. Saime kaunistada piparkooke, jutustada muinasjuttu, külastada võlurit ning toita ja paitada loomi. Julgemad said käia ka kummitusekoopas. Päev Rakvere linnuses lõppes toreda etendusega, millele järgnes jõuluvana külaskäik – kõik lapsed said väikese kingituse. Oli lõbus ja meeleolukas päev.