Vaheaja töötubade õhtu

Turvakodu lapsed veetsid  sisuka  koolivaheaja nädala

Oh mis  põnev nädal oli – õhkavad turvakodu lapsed veel tagantjärelegi viimast koolivaheaega meenutades.

Igasse päeva oli planeeritud mingi üritus. Külastati AHHAA keskust, Aura veeparki, käidi kinos, teatris.

Neljapäeval, 28.veebruaril oli aga tippsündmus, mida eelnevalt väga  hoolsalt ette valmistati.

Aktiivigrupp eesotsas turvakodu, TÜ kommunikatsioonitudengite (Kadri Kuulpak, Karoliina Kruusmaa, Lauri Kruuv, Roland Kesküla ja Rabindranath Sundaram Kuus) ja noortekeskustega töötas välja päevakava, kuhu mahtusid erinevad töötoad, ringkäik turvakodus, viktoriin  ja mille lõpetas artisti kontsert. Esinemiseks andis heategevuslikus korras nõusoleku Daniel Levi bänd.

Selline tore üritus oli mõeldud Tartu noortekeskuste noortele ja turvakodus elavatele lastele.

Päeva esimene pool algas juba varahommikul maja kordaseadmisega.

Siin olid  tänuväärseteks abilisteks vabatahtlikud  Tartu Aparaadi Noortekeskuse koolivaheaja noorteprogrammist.

Neiud ja noormehed Tartust, Tallinnast ja Narvast olid entusiastlikult ametis küll ruumide küürimisel, küll mööbli tassimisel. Neli neidu  sättisid pergola all üles  elektritulede vanikud. Nende sära lisas hiljem  õhtuhämaruses  veelgi  peomeeleolu.

Kell 16 oli pergola all päeva pidulik avamine. Juhataja Piret tervitas kõiki kokkutulnud noori ja nende juhendajaid. Ka  kostitati kõiki soojade pirukate ja kuuma puljongi, kohvi ja teega.

Edasi  jagunesid noored kahte suuremasse gruppi. Seikluskasvatuse  ringis Maili (Noored Toredate Mõtetega MTÜ) eestvedamisel said kõik oma võimeid proovile panna meeskonnatöös.

Saalis esinesid staažikad breiktantsijad Madis (18) ja Lasse (27) koos oma  aktiivse järelkasvuga klubist Dance Act. Nad viisid ka huvilistele läbi breiktantsu töötoa.

Paari tunni pärast toimus noortegruppide ümbervahetus, kus saalisolijad suundusid õue ja vastupidi.

Kel põhitegevustest aega üle jäi, sai  osaleda vaprusehelmete töötoas  või meisterdas endale märgi rinda. Helmeid voolitakse savist meie majas juba mõnda aega. Need on mõeldud heategevuseks ja need annetatakse TÜ Kliinikumi  krooniliste haigustega laste ravi toetamiseks, nende abistamiseks valulike protseduuride ja pikkade raviperioodidega toimetulekul.

Õhtu lõppes Daniel Levi kontserdiga ja peab ütlema, et laste silmad särasid! Lauldi kaasa, küsiti küsimusi, kõigile soovijatele jagati lõpus autogramme ja tehti ka ühispilt.

Aitäh organiseerijatele, kaasaaitajatele, ettevalmistuste läbiviijatele.

Ja tänud toetajatele: Forum Cinemas, Kommipomm, Selver ja Ehast Koiduni OÜ

Daniel Levi ütles üritusel väga südantsoojendavad sõnad: “Paljud asjad, mis meie elus on, veavad meid alt, kuid loodetavasti on meie kõigi elus neid inimesi, kelle peale saame igal ajal loota. Samuti võiks turvakodu olla koht, mille peale saab alati lootma jääda. Kui elus on raske, on see koht alati olemas!”.

 

Üritust toetasid:

 

 

 

 

 

 

 

Tartu Postimehe artiklit meie üritusest saad lugeda SIIN.