Turvakodu triatlon

16.02.2019 – Tartu Lauluväljakul suusamaratoni lastesõidud.

Tartu Laste Turvakodu elanikud ootasid seda päeva pikalt. Juba mitu nädalat varem olid välja otsitud suusad, sobivad seljariided ja vaim oli valmis suusahundi tegudeks.
Laupäeva hommikul marssis meie seltskond – ema nelja lapsega (kolm neist päris oma lapsed) Tiigi tn-lt suusad seljas Tähtverre. Eesmärgiks esmakordselt ise hakkama saada kõigi toimetustega, et olla täieõiguslik Tartu Maratonil osaleja. Vaja leida asukoht üles, vaja leida suusalaenutus, leida registreerimistelgid ja end registreerida. Vaja õigel ajal õiges stardis olla. Vaja veenduda, et kõik ikka rajale jõuavad ja selle ka läbivad. Vaja tagada, et nõrgemad saaksid toetatud – suur vend tuleb väiksele rajale saatjaks kaasa suunata. Suurematega ise pikk rada (2,5 km) läbi sõita, hoolimata mitmetest kukkumistest – vapralt võiduka lõpuni. Suusad laenutusse tagasi. Elamused hiljem, kes esimena lõpetas, kes viimasena, kes kui palju kukkus – kõigest hoolimata ühine hinnang oli, et lahe oli! Ilm ilus ja sõita hea. Esimene etapp läbitud!
Siis päeva teine etapp – jooks suuskadega tagasi turvakodusse, sealt jooks kesklinna Dorpati söögipaika. Sealne toit oli maitsev ja eelistus – friikartulid olid vaid seetõttu, et siis pidavat kiiremini söödud saama ja see andis võimaluse teha viimase spurdi – ruttu, ruttu Aura Veekeskusesse ujuma!
Kolmas etapp – ujumine . Kõige rohkem meeldisid muidugi torud, kus siis katsetati igasuguseid allalaskmismeetodeid. Ja kui kõige noorem laskiski algul vaid rõngaga, siis varsti oli kartus läinud ja julgus kasvanud. Meie maja esindusperele oli selline ühine Aura keskuse külastus kõik koos esmakordne kogemus/võimalus.
Triatlon edukalt läbitud!
Emale kogu päev väga meeldis, oli küll palju sahmimist ja logistikat ja enne oli ka kartust, et miks keegi töötajatest kaasa ei tule – aga eelnev usk emasse õigustas end. Ta ei hädaldanud, vaid vedas päeva vapralt õnneliku lõpuni. Ta sai kõigega hakkama ja rahulolevad näod rääkisid õhtul iseenda eest.
Aitäh SEB HTF-le võimaluse eest end proovile panna ja tunda end sportliku perena! Sportliku eesti perena.