Jõulukuu tõi palju rõõmu ja kingitusi…

Kuigi koroonaaeg seadis ka turvakodule palju kitsendusi, ei jäänud lapsed kauaoodatud jõulurõõmudest
sugugi ilma. Jõulusokid olid nööril rivis kogu advendiaja ja meie väikesed maiasmokad said igal hommikul päkapikkudelt üllatuse. Piparkooke küpsetasid lapsed nii enda lõbuks kui ka sõpradele ja külalistele kinkimiseks ning toredat ühistegemise rõõmu kogesid nii suured kui väikesed kogu jõuluaja.

Meie traditsiooniline advendiaja alguse pidu ehk Pikku Joulupidu, mida me oma kallite soome sõpradega Tamperest oleme tähistanud juba 27 aastat järjest, toimus sel aastal aga videosilla vahendusel. Soomlased läkitasid oma südamliku videotervituse meile esimestena.
27.novembril kogunesid turvakodus elavad lapsed, mõned töötajad ja vabatahtlikud, et tähistada jõuluaaja saabumist. Ehtisime üheskoos kuuske, mängisime mõned mängud, laulsime jõululaule ning kõike seda tralli märgates olid vahepeal ka päkapikud käinud ja igale lapsele väikese üllatuse toonud. Õhtu lõppes piduliku õhtusöögiga, kust ei puudunud verivorstid, hapukapsas ega suur tort. Sellest vahvast sündmusest valmis ka video, mis läks meie soome sõprade poole teele. Järgmisel aastal loodame aga taas meie sõpru Tamperest turvakodus võõrustada!

11. detsembril käisime turvakodu perega Raplamaal Hellerkantri Huskypargis. Saime lähedalt imetleda ja silitada uhkeid hobuseid ning husky ja malamuudi koeri, keda oli pargis üle neljakümne. Ka sõitsime jõulukaarikuks ehitud traktorikastis, lumepuudusel ei saanud kahjuks koerterakendiga sõita. Metsaveerel kallistasime 100- aasta vanust hiigelkuuske, et temast energiat ammutada. Perenaine Helle näitas meile ka muuseumiruumides endiste aegade titavankreid ja mänguasju ning külalistetoas kuulasime tema huvitavaid pajatusi koertemaailmast samal ajal sooja teed rüübates ja piparkooke maiustades. Päev oli tõeliselt elamusterohke.

Jõululaupäeva õhtul käis ka meie majas jõuluvana ning laud oli kaetud maitsvate jõuluroogadega.
Suur tänu – MTÜ SEB Heategevusfond, Kommipomm, Rõngu Pagar, Maldivar OÜ, Herle ja Ülemiste Keskus – tänu teile olid laste jõulud magusad ja täis toredaid kinke. Südamest tänu kõigile annetajatele ja vabatahtlikele, kes selle jõuluaja meie lastele rõõmsaks tegid!

Suur tänu ka  Tartu Meeste Kojale ja Marko Hallale, tänu kelle pühendunud tööle sai turvakodu laste mängutuba jõulukuul uue looduslähedase ilme. Marko kasutas mängutoa sisustamiseks puitu, köit, oksi jm looduslikke materjale. Ehitusprotsessis osalesid aktiivselt ka lapsed, kes andsid mängutoas tegutsedes head sisendit, mida lisada ja muuta. Usume, et uus ronila ning puidust lelud arendavad laste loovust ja on nii meile endile kui ka loodusele tervislikumad.