Lastekaitsepäeval osalesime suurel linnaüritusel

Lastekaitsepäeval, 1. juunil oli meie turvakodu esindus väljas suurel linnaüritusel  Tartu kesklinnas.  Meie  tublid ja aktiivsed  vabatahtlikud Heidi, Marke, Katriina ja Loona olid töötubade eestvedajad, juhataja Piret, kasvatajad Milvi ja Raul olid noortele nõu ja jõuga abiks.

Suure rahuloluga võisime tõdeda, et terve pika päeva jooksul ei lõppenud rahvavool meie telgi juurde.  Ja meie väsimatu meeskond jagas rahvale selgitusi ja oli igati  heatahtlik ning sõbralik laadavõõrustaja.

Heidi jagas kõigile linnapäevast osalejatele loosivõimalusega käepaelu.

Näomaalingute lauas  töötas väsimatult Katriina ja tema käe all said kena kaunistuse nii  väiksemad kui suuremad printsessid, aga ka väiksemad mehehakatised ei häbenenud oma näole või käele  maalingut  saada.

Marke oli ametis märgimasinaga. Ka siin laudkonnas käis päev läbi vilgas tegevus ja iga märgimeister lahkus uhkelt päris omavalmistatud märgiga rinnas.

Tihe sagimine käis telgi keskosas, kus jagasime  viktoriinilehti küsimustega  turvakodu elu-olu kohta, aga ka laste turvalisust ja õigusi puudutavate küsimuste kohta laiemalt.

Hilisemate kokkuvõtete põhjal selgus, et  üldse võttis viktoriinist osa 222 inimest, sh. 179 last ja 43 täiskasvanut.  Ilmselt oli osalemise väikeseks tõmbemagnetiks asjaolu, et iga lahendaja sai väikese kingituse.

Tänu vabatahtlik Mirjamile, kes koostas viktoriinis vastanute põhjal ka analüüsi, saime teada, kui palju meie turvakodust üldse teatakse ja milliseid abikanaleid  hädasolevad  lapsed oskavad kasutada.

Pika päeva lõpuks olid meie meeskonna liikmed üpriski väsinud, aga kõik jäid väga rahule:  meie vabatahtlikud tunnetasid, kui väga nad õiget asja ajasid ja kui  olulisel  määral nad said turvakodule kasulikud ja abiks olla.

Ja meelsasti on nad nõus koostööd jätkama ja  ka järgmise aasta  lastekaitsepäeva tähistamisel osalema. Aitäh meeldejääva päeva eest!